Hizan'da 25 Arıcıya Kovan ve Malzeme Desteği Verildi

Bitlis'in Hizan ilçesinde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle 25 arıcıya 625 kovan, 25 güneş paneli, 25 arıcı çadırı ve 25 mini buzdolabı dağıtıldı.

Törende konuşan ve İdarenin çalışmaları hakkında bilgi veren DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, 2018 yılından bu yana Bölgede arıcılığın gelişmesi, laboratuvar ve paketleme dolum tesisleri gibi 13 adet arıcılık projesine destek sağladıklarını söyledi. Hizan ilçesine ise bugüne kadar toplam 37 projeye 22,9 milyon lira ödenek tahsis edildiğini ifade eden Demirdöğen, “Biz üreticimizin her zaman yanındayız. Yeter ki siz üretin. Kalkınmanın yolu üretimden geçer” şeklinde konuştu.

DAP desteği ile 25 arıcıya 625 arı kovanı ve yaşam malzemeleri verdiklerini söyleyen Kaymakam Nurhalil Özçelik, "Hedefimiz ilçemizi tarım ve hayvancılık alanında hak ettiği yere ulaştırmak. Devletimiz her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olmuştur. Bundan sonra da yanında olamaya devam edecektir. Projeden yararlanan vatandaşlarımıza bol bereketli ve kazançlı yıllar dilerim." dedi.

Kurum bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Nurhalil Özçelik, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.