Önce terörle şimdi ise üretimle anılıyor

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, daha önce terörle anılan bölgenin verilen destekler sayesinde artık üretimle anılmaya başladığını söyledi.

 

Bingöl’ün Genç ilçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Üzüm Bağlarında Telli Terbiye Sistemli Rehabilitasyon Projesi”ne destek sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, desteklediği projelerle üretimde verimliliğe odaklandı.

 

Konuyla İlgili TRT Haber’e açıklamada bulunan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Bölgede özellikle tarımsal alanda üretimin artırılması için DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından çeşitli destekler verdiğini, bunun olumlu yansımalarını ise bu projede gördüklerini söyledi.

 

Dışarıya göçün yoğun olarak yaşandığı ve daha önce terörle anılan Genç ilçesinde farklı kurumlar tarafından verilen proje desteklerinden dolayı üreticilerin bölgeye geri dönmeye başladığını bunun ise üretimde verimliliğe yansıdığını ifade eden Demirdöğen, “Üretimde verimliliğin artması bizleri sevindiriyor” dedi.

 

Küçük dokunuşlarla büyümenin sağlanacağını özellikle bu projede gördüklerini dile getiren Demirdöğen, “Bu telli terbiye sistemiyle daha önce dekara 250 kg üzüm alınan yerde şimdi bir tona yakın ürün alınıyor. İdare olarak kırsal alanın gelişmesi için verdiğimiz destekler devam edecek. Kalkınma nasıl yerelde başlıyorsa, ulusal kalkınmanın da Bölgesel kalkınma olmadan gerçekleşmesi mümkün değil.” dedi.

 

Genç ilçesinde üzüm yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve karlılığının artırılması için 20 çiftçiye ait yaklaşık 100 da bağın telli terbiye sistemine geçirildiğini ifade eden Demirdöğen, bugüne kadar Genç İlçesinin 32 projesine destek sağlandığını söyledi.